de 6-weekse workplace mindfulnesstraining/stressreductie

Het gaat hier om een speciaal voor de werkplek ontwikkelde methode die zijn oorsprong vindt in de MBCT-training zoals ontwikkeld door Mark Williams van Oxford University en die weer stoelt op de originele MBSR-training zoals ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. MBSR staat voor Mindfulness-Based Stress Reduction en MBCT staat voor Mindfulness-Based Cognitive Therapy. Beide trainingen komen inhoudelijk voor circa 90% overeen. In deze blog leest u meer over de herkomst van en verschillen tussen deze mindfulnesstrainingen.

 

De mindfulness@workplace training leert medewerkers innerlijke rust en voldoening te vinden in de hectische wereld waarin we leven en werken. Ze leren onder meer hun automatische reactie- en stresspatronen te herkennen en erkennen. Vervolgens komt aan bod hoe deze patronen te doorbreken om je beter te voelen en beter te kunnen functioneren en presteren. Deze training biedt niet alleen zakelijk gezien voordelen. Medewerkers hebben er ook persoonlijk baat bij.

praktische informatie

  • Wie: Werkgevers en werknemers, teams of organisaties in profit en non-profit

  • Wat: Mindful Werken – Workplace Mindfulness Training  

  • Waar: In-company of op een externe locatie in Nederland en Euregio

  • Wanneer: In overleg 6 of 8 wekelijkse bijeenkomsten à 1 of 1,5 uur

  • Waarom: Versterking van vitaliteit en bijdrage aan duurzame inzetbaarheid van mensen

  • Hoe: Ervaringsgerichte training met theoretische onderbouwing op Westerse wijze (stoel). Met het advies van 10 à 15 minuten dagelijkse oefening thuis

Workplace MF3 (1)